Quantcast

Headset adjustment

Discussion in 'Beginners Forum' started by FR Dragon, Oct 12, 2005.

  1. FR Dragon

    FR Dragon Chimp

    Rep/Likes:
    0 / 0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    32
    Hey,

    So I just mounted my headset, BUT my bottom cup doesn't have the logo completly centered...so I was wondering, is there any way to get it centered even though it's already in, without getting it out that is...

    I know it doesn't effect performance or anything at all....but it's just how I am :D
     

    Please register to disable this ad.

  2. Wumpus

    Wumpus makes avatars better

    Rep/Likes:
    29 / 153
    Joined:
    Dec 25, 2003
    Messages:
    8,170
    Location:
    Six Shooter Junction
    No, you'll have to take the cup out and repress it.
     
  3. RhinofromWA

    RhinofromWA Brevity R Us

    Rep/Likes:
    5 / 0
    Joined:
    Aug 16, 2001
    Messages:
    4,627
    Location:
    Lynnwood, WA
    :rolleyes:

    No just leave it and pay more attention next time. ;)
     
  4. FR Dragon

    FR Dragon Chimp

    Rep/Likes:
    0 / 0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    32
    Ah, too bad...oh well I'm not the one looking at it :P
     
  5. FR Dragon

    FR Dragon Chimp

    Rep/Likes:
    0 / 0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    32
    Okay I seem to have found another problem, when my fork is in the bottom cup has a bit of play in it...well it's not the actual cup, you see the fork has sealed bearings, and the rubber thing that's supposed to seal it doesn't hold the fork back enough...so I can move the fork about 1mm to the front/back...
    Now I've got this thing, it's called the "Crown Plate Tool" and I was wondering, is this only needed to install the Crown Plate onto the fork, or is this an actual part of the headset, that I need to mount when I mount the fork?
    Cause right now I have it mounted and the play is gone....was the play only there because I was missing that part?

    Thanks

    Oh yeah if this is any help, this is the headset I have:

    http://nc17.de/prod_steuer_imperator_pro.html
     
  6. FR Dragon

    FR Dragon Chimp

    Rep/Likes:
    0 / 0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Messages:
    32
    Okay so I fixed the play to be about 0,5mm, now you can move the fork to the back when you're sitting on the saddle, could this problem be due to the topcap not being on yet?
     
  7. proanti1

    proanti1 Chimp

    Rep/Likes:
    0 / 0
    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    61
    um, you can not be such a pansie and not care.
     
  8. Wumpus

    Wumpus makes avatars better

    Rep/Likes:
    29 / 153
    Joined:
    Dec 25, 2003
    Messages:
    8,170
    Location:
    Six Shooter Junction
    The crown race tool is only for installing the crown race(plate). The fork won't cinch up until all the parts are installed (including the stem and any spacers) and the topcap* is tightened down, but before you tighten the stem bolts.



    *You need 3 to 5mm between the top of the stem to the top of the steerer tube to keep the topcap from bottoming out.